Uw interieurarchitect voor Amersfoort en daarbuiten!

Architect Amersfoort

Wat kan een interieurarchitect voor u betekenen?

Woont u in de buurt van Amersfoort en heeft u plannen om uw keuken, woonkamer of de hele woning aan te pakken? Uiteraard kunt u een hoop zaken zelf regelen. Waarschijnlijk heeft u al een visie voor uw nieuwe woon of werkomgeving maar nog geen idee hoe u dit gaat realiseren. Een interieurarchitect of kan u helpen om zo een hoop tijd, geld en stres te besparen.

Een interieurarchitect is verantwoordelijk voor het vertalen van uw visie naar inspirerende 2D en 3D ontwerpen. Hij of zij kijkt echt naar het grote plaatje en niet alleen naar welke bank op dit moment hip is. Ook zaken als indeling, het gebruik van de ruimtes, looproutes, ergonomie, kosten, binnenklimaat en energiegebruik worden in acht genomen door de binnenhuisarchitect.

Ontmoeting architect.

Belangrijke competenties van de interieurarchitect zijn vormgeving en creativiteit. Deze zet hij dus graag in om uw wens in vervulling te laten gaan. Om dit te doen zal hij of zij eerst uw wensen in kaart moeten brengen. Met welke doeleinden gaan de ruimtes in uw pand gebruikt worden? Tijdens een kennismakingsgesprek worden al deze zaken besproken.

Nadat uw wensen en eisen besproken zijn zal de interieurarchitect u adviseren waar nodig. Hij of zij zal dus altijd een brede waaier aan mogelijkheden presenteren die binnen de kaders van uw wensen vallen. Als het kan kijkt de architect ook samen met u naar de staat van de ruimtes die onder handen genomen gaan worden. Het is belangrijk om eerst de gebreken van de ruimtes in kaart te brengen zodat deze op korte en lange termijn niet voor problemen gaan zorgen.

Als alle zaken besproken zijn gaat de architect een plan maken waarbij de grootte van het project, de kosten en het aantal werkuren berekend worden. Hierbij hoort een nauwkeurige offerte met uw budget in het achterhoofd zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Wanneer alle partijen tevreden zijn met het plan gaat de architect aan de slag met het ontwerp. De eerste stap hierin kan bijvoorbeeld een moodboard zijn. Een moodboard is een inspiratiedocument waarmee aan het begin van het ontwerpproces ideeën snel en gemakkelijk gevisualiseerd kunnen worden.

Niet alleen interieurstukken maar ook bijvoorbeeld materialen, texturen en beelden uit de natuur kunnen als inspiratie dienen voor een project. Wellicht laat u zich inspireren door bijvoorbeeld het bos, de zee of de stad Amersfoort. Al deze losse ideeën worden verzameld op het moodboard. Hiermee kan snel vastgesteld worden welke look & feel uw nieuwe interieur gaat hebben.

Op basis hier van kan de architect voor u het voorlopige ontwerp uitwerken. Deze zal hij of zij ook aan u voorleggen. Doormiddel van feedbackrondes zal het ontwerp steeds meer toegespitst worden op uw wensen.

Wat te doen met uw eigen inrichting?

Als u benieuwd bent naar de mogelijkheden voor uw nieuwe inrichting bent u bij ons aan het juiste adres! Of u nu in de buurt van Amersfoort woont of niet, team Voskuilen denkt graag met u mee om alle aspecten die te maken hebben met het inrichten van uw woning of kantoor aan te pakken.

Bij Voskuilen Interieur staat het vakmanschap centraal. Dat is de kern. Dat is onze kracht. Ambacht en meesterschap om uw wensen en visie tot realiteit te brengen. Heeft u een speciale en unieke uitdaging voor ons? Mooi! Wij houden namelijk niet van standaardoplossingen. Geen klus is immers hetzelfde. Hoe opmerkelijk uw wens ook is, Voskuilen Interieur kan het realiseren en onze vakmannen zullen met u meedenken en adviseren waar nodig.

U bent van harte welkom bij ons op kantoor of in de werkplaats!

Bekijk ook onze projecten

Volg ons op Facebook!

Of voeg ons toe op LinkedIn