De kantoorinrichting na corona

transitie in het kantorenlandschap

De kantoorinrichting na corona

Vrijwel iedereen was geforceerd om het thuiswerken te omarmen. Er werden bureaus geïmproviseerd aan de keukentafel, vergadermomenten werden ingeruild voor videogesprekken en de ochtendspits was een heel stuk minder lang. De één vond het verschrikkelijk en voor de ander ging er een wereld open.

Één ding is zeker; door alle positieve en negatieve ervaringen zijn werkgever en werknemer anders tegen de kantoorinrichting aan gaan kijken. Hoe zien werknemers de kantoorruimte als corona niet meer heerst? En waar zullen ze behoefte aan hebben?

Nieuwe kantoorbeleving

Dat het kantorenlandschap in beweging is, is zeker niet nieuw. Tijden veranderen en de werkplek verandert daar in mee. Specialisten zagen voor corona al een duidelijke stroming die voor een transitie in het gebruik van het kantoor zou gaan zorgen. Er ontstond steeds meer vraag naar ontmoetingsruimtes terwijl de vraag naar de standaard werkplek daalde. Deze wending is door de coronacrisis in een regelrechte stroomversnelling gekomen.

Werknemers zullen nu echt een reden nodig hebben om naar kantoor te willen komen. Een deel geeft namelijk aan dat het thuiswerken voor een groot deel uitstekend verloopt. Files worden vermeden en het opzetten van Skypegesprekken en videopresentaties heeft iedereen onderhand wel onder de knie. De thuiswerkplek werkt net zo goed als werken op kantoor en er is geen overlast van bijvoorbeeld bellende collega’s.

Wist u dat u bij Voskuilen Interieur uw eigen thuiswerkplek kunt samenstellen?

Corona kantoorinrichting kantoor thuiswerken

Alhoewel we in een tijd leven met genoeg digitale oplossingen heeft het ontmoeten van collega’s, klanten en andere contacten in het echt nog voor veel mensen de voorkeur. Het videobellen werkt, maar voelt voor veel mensen toch ongemakkelijk en geforceerd in vergelijking met de echte contactmomenten. Hierdoor ontstaat toch het verlangen naar een plek om te ontmoeten, brainstormen en af en toe samen te werken.

Clubhuis

Veel bedrijven grijpen daarom tijdens corona de kans om eens kritisch te kijken naar hun kantoorinrichting. De kantoortuin die vooral uit standaard werkplekken met af en toe een overlegruimte bestaat wordt als het ware op zijn kop gezet. Het zal gaan dienen als een plek waar behoefte is aan informele hoekjes, bel/overleg-cellen en een goede keuken met lekkere koffie. Uiteraard zal er hier en daar ruimte moeten zijn voor de standaard werkplek maar dit zal niet de boventoon voeren.

Werknemers zullen echt een reden moeten hebben om in de auto of op de fiets te stappen, anders kun je namelijk net zo goed thuis je werk doen. Specialisten voorspellen dan ook dat de bedrijfsruimte na corona vooral gezien wordt als het clubhuis van de organisatie. Het kantoor zal dus zeker niet verdwijnen maar het zal wel degelijk een andere behoefte gaan vervullen.

Kantoorinrichting na corona

Wat te doen met uw eigen kantoorinrichting?

Als u benieuwd bent naar de mogelijkheden voor uw nieuwe kantoorinrichting bent u bij ons aan het juiste adres! Team Voskuilen denkt graag met u mee om alle aspecten die te maken hebben met het inrichten van uw kantoor aan te pakken. Niet alleen de stijl maar ook zaken als indeling, gebruik, looproutes, ergonomie, kosten, binnenklimaat en energiegebruik vallen onder onze verantwoordelijkheid.

Bij Voskuilen Interieur staat het vakmanschap centraal. Dat is de kern. Dat is onze kracht. Ambacht en meesterschap om uw wensen en visie tot realiteit te brengen. Heeft u een speciale en unieke uitdaging voor ons? Mooi! Wij houden namelijk niet van standaardoplossingen. Geen klus is immers hetzelfde. Hoe opmerkelijk uw wens ook is, Voskuilen Interieur kan het realiseren en onze vakmannen zullen met u meedenken en adviseren waar nodig.

U bent van harte welkom om bij ons in de showroom of in de werkplaats te komen kijken.

Bekijk ook onze projecten

Volg ons op Facebook!

Of voeg ons toe op LinkedIn